Post modern. Vânzarea prăjiturilor raw vegane crește cu 40% în această perioadă

Data publicării:
post

De ceva vreme prăjiturile și fursecurile raw vegane și-au făcut loc în vitrina unei cofetării din Oradea. De la bun început le-au atras pe clientele care au vrut să guste un produs dulce, care să nu le afecteze însă silueta.

Interesate de astfel de prăjituri au fost şi mamele care au vrut să încludă în alimentația copiilor produse fără zahăr. E și cazul lui Kinga Hoffman, o doamnă care a devenit clientă fidelă a cofetăriei unde se vând prăjituri raw vegane: "nu conțin zahăr, gluten și eu consider că e mai sănătos fără zahăr și pentru copil să îi dau, dacă oricum îi plac dulciurile."

Pregătite din ingrediente naturale, fără a fi preparate termic, aceste prăjituri sunt ideale și pentru cei care suferă de diabet sau care au intoleranță la lactoză ori gluten.

"Sunt niște deserturi care chiar îți taie pofta de dulce, sunt niște deserturi concentrate, naturale, fără un proces termic. Nu este un ados de zahăr, făină, plus ulei, ideal de consumat în perioada postului, în special în prima parte a zilei", spune Lioara Ioana Ciugudean, tehnician nutriționist.

Schimbări s-au produs și în rețetele de supe de post. De exemplu, bloggerii culinari recomandă supa cremă de năut cu roșii, repede şi simplu de gătit.

"O cutie de năut prefiert, o cutie, o jumate de cutie de pastă de roșii sau roșii cubulețe, un morcov, o ceapă, doi-trei căței de usturoi, semințe de ienibahar și de chimion", susţine Sidonia Toncean, blogger culinar.

Și pentru că în Postul Craciunului, dieta e una exclusiv vegană, nutriționiştii sugerează un consum echilibrat de legume și fructe. Năutul, hrișca, semințele, nucile, avocado, măslinele și uleiurile vegetale sunt printre cele care aduc un aport ridicat de vitamine.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri