Primăria Oradea, reclamată la DNA de un centru creştin

Data publicării:
centrul salem 290814

Protestatarii spun că în zonă există deja un drum public, dar terenul a fost dat liceului Penticostal Betel. Din acest motiv, centrul creştin Salem nu vrea să fie expropriat şi cere administraţiei locale să folosească terenul dat liceului, care are în acte destinaţia de drum public.

"Ţin să vă spun că n-am fost contactat de nimeni de la Primărie cu privire la o consultare, dacă suntem dispuşi să cedăm, ci ni s-a comunicat că vom fi expropriaţi cu 12 metri, lăţimea unui drum", susţine Beniamin Ciuciui, preşedintele Centrului Creştin Salem din Oradea.

"În condiţiile în care există deja un drum public, doar că, ghinionul nostru, are doar 9 metri lăţime. Acest lucru se putea foarte uşor rezolva, prin lărgirea drumului actual, nu prin abrogarea întregului drum existent şi să facem unul nou lângă", a propus Florian Radu, avocatul Centrului Creştin Salem din Oradea.

Primarul Ilie Bolojan spune că este nevoie de un drum în zonă care ar urma să lege cartierul Nufărul cu şoseaua de centură şi de aceea se doreşte exproprierea.

"Prelungim strada Alexandru Haşaş într-o continuitate logică şi de circulaţie, nu într-un zigzag, nu de 2 metri, ci de 18-20 de metri. O stradă principală nu poate să fie şi nu este nicăieri în zigzag numai pentru a menaja colţurile unor proprietăţi", explică edilul.

Pentru că aleşii locali UDMR s-au abţinut, proiectul nu a trecut de consiliul local însă hotărârea va fi adusă din nou în faţa consilierilor în seşinţele următoare.

Reporter: Orsolya Nagy
Operator: Gábor Szilágyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri