BAIA MARE. Primărie condusă din închisoare. Cătălin Cherecheș face ședinte operative pe Facebook

Data publicării:
Chereches fb2

UPDATE: Potrivit unui comunicat al Tribunalului Maramureş, instanţa a respins "excepţia de nulitate, nelegalitate a ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale din data de 26.04.2016 formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin (şi...) cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de inculpat".


"Ședință" operativă… pe Facebook. Un alt fel de mesaj pentru colegii mei din primărie, din Consiliul Local actual și cel care urmează să fie investit. Dragi colegi, colaboratori și prieteni!"

Așa își începea Cătălin Cherecheș prima ședință operativă online de acum o săptămână. În postarea sa, primarul a cuprins zeci de rânduri cu aprecieri, critici, sugestii sau sarcini trasate colegilor din Primăria Baia Mare.

"Știu că se lucrează la Podul Culturii, dar vă rog să demarați lucrarea și la Podul Republicii și licitația la Podul Decebal. Sper că ați finalizat documentația refăcută, recalculată pentru Piața Revoluției."
(sursa: Facebook/Cătălin Cherecheș)

Pentru că primarul băimărean nu are acces la internet, Cătălin Cherecheş îşi trimite ideile echipei de imagine, care le postează pe contul acestuia de socializare. Acolo sunt citite de angajaţii primăriei, care ţin cont de ele.

"Colegii au printat pe hârtie și am aceste materiale. Le-am citit și, bineînțeles, au trezit un interes și pentru mine", spune Istvan Ludescher, primarul interimar al orașului Baia Mare. La rândul său, Vasile Barbul, director general Direcția de Dezvoltare Publică Primăria Baia Mare, recunoaşte că "nu stau foarte mult pe facebook pentru că nu am timpul necesar, dar când am timp, mă mai uit, îmi mai atrag atenția colegii".

Băimărenii au păreri împărțite când vine vorba de ședinţele de pe Facebook ale edilului.

"Auzeam ceva…dar se poate din pușcărie așa ceva? Nu am părere bună… cum din pușcărie?!"

"Indiferent prin ce ar conduce-o, absolut indiferent, noi îl vrem pe el!"

În ceea ce privește constituirea noului Consiliu Local Baia Mare, Prefectura a stabilit ședința pentru vineri, la ora 11. Dacă va fi sau nu prezent și Cătălin Cherecheş, "acest ordin a fost comunicat inclusiv Penitenciarului Gherla pentru știință. Așteptăm…", spune Sebastian Mihai Lupuț, prefectul județului Maramureș.

Deși miercuri la Tribunalul Maramureş ar fi trebuit să se judece o nouă cerere de revocare a arestării, instanţa a amânat cauza, pe motiv că primarul Cătălin Cherecheș a refuzat să fie prezent.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri