Primarul de Beiuş, 30 de zile de arest

Data publicării:
Adi Domocos pe scari

Sentinţa a fost dată spre miezul nopţii, după trei ore de deliberări. Şedinţa a început după ora 13, când avocaţii au reuşit să studieze dosarul, şi s-a încheiat în jurul orei 20.

Mandatul de reţinere emis luni de DNA a expirat în timp ce primarul Adrian Domocoş se afla încă în sala de judecată. Edilul a redevenit om liber pentru opt ore, după care magistraţii au dat verdictul: acceptă propunerea de arestare preventivă a edilului pentru 30 de zile. Măsura a fost confirmată pentru Digi24 Oradea de Răzvan Doseanu, apărătorul lui Domocoş.

Acuzaţiile aduse de DNA sunt de luare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită de primar, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi deţinere fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării (aceasta din urmă nu este de competenţa procurorilor anticorupţie). 

Adrian Domocoş este acuzat că în 2011 a cerut şi a primit în concesiune de la un preot greco-catolic din Oradea o clădire (foto jos), proprietatea bisericii, pentru o firmă despre care procurorii DNA Oradea susţin că i-ar aparţine edilului. În schimb, primarul de Beiuş ar fi promis că va susţine interesele bisericii greco-catolice în zonă. 

Anchetatorii l-au pus sub acuzare şi l-au reţinut luni şi pe administratorul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, Constantin Mihăilă, despre care au declarat că i-ar fi dat firmei controlate de Domocoş o clădire în schimbul emiterii unei autorizaţii pentru un magazin aparţinând episcopiei.

Judecătorii Tribunalului Bihor au decis să-l elibereze pe administratorul Constantin Mihăilă. Marţi, printr-un comunicat, Episcopia Greco-Catolică de Oradea a cerut punerea "de urgenţă" în libertate a lui Mihăilă, considerând nefondate acuzaţiile care i-au fost aduse.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri