Principele care aduce cărţi cu bicicleta

Data publicării:
print pe bicicleta

Pentru această cursă, Principele Nicolae se antrenează de câteva luni. Dintotdeauna a visat să meargă zile întregi pe bicicletă, iar acum dorinţa sa are şi o cauză nobilă. Va pedala o mie de kilometri pentru ca toţi copiii din zonele sărace ale ţării să poată avea cărţile la care acum doar visează.

"Sunt pregătit! Astăzi avem o etapă foarte lungă şi foarte dificilă. Eu sper că va fi ok. Este pentru ei şi asta este şi motivaţia mea", spune Principele Nicolae al României.

"Donaţiile cât de mici, mai dese sau mai rare schimbă mai apoi posibilitatea că copiii să între într-un program naţional de lectură şi să fie pregătiţi pentru viaţă", susţine Iren Arsene, preşedintele Asociaţiei Curtea Veche.

Pasiunea pentru pedalat, dar şi gândul că vor face o faptă bună, a adunat zeci de participanţi încă din prima zi.

"Va fi foarte distractiv şi de abia aştept să se dea startul. Sunt foarte entuziasmat."

"Eu, cel puţin, pot să rezist pentru că am mai făcut asemenea tururi."

Înainte de start, cicliştii profesionişti le-au dat sfaturi participanţilor, pentru a şti cum să-şi dozeze efortul.

"Teoretic, astăzi este cea mai grea zi şi cea mai lungă, dar, pentru că e la început, s-ar putea că lumea să o perceapă puţin mai bine. Mai îmi este frică de ultima zi", recunoaşte Alex Ciocan, campion naţional la ciclism.

Caravana caritabilă va opri în 10 oraşe. În fiecare judeţ, 20 de biciclişti se pot alătura campaniei, cu o condiţie: să liciteze locurile. Prețul de pornire este de doi euro. În ultimii doi ani, Asociaţia Curtea Veche, aflată sub înaltul patronaj al Principelui Nicolae, a donat deja mii de cărți copiilor din toată țara.

Reporter: Diana Grad
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri