Prostituţie în faţa camerelor de supraveghere din Oradea

Data publicării:
camere prostitutie

Ieşirea din Oradea spre Arad este una dintre cele mai intens circulate artere din oraş. Din acest motiv, autorităţile au montat sisteme de supraveghere video care să le ajute să monitorizeze traficul. Pe marginea drumului însă, zilnic, câteva prostituate îşi aşteaptă clienţii.

"Chiar ieri am văzut! Ziua în amiaza mare, nu ştiu, acolo era "şedinţa"! Nu e plăcut!"

Acestea nu sunt deranjate de înregistrările video şi continuă să îşi aştepte clienţii.

"Ar trebui sesizată şi poliţia municipiului Oradea. Din moment ce sunt acolo să le ducă de acolo, strică aspectul intrării în municipiul Oradea."

"- Vi se pare normal chiar acolo unde ai camere de supraveghere să existe astfel de activităţi?
- Nu le interesează asta!"

Poliţiştii spun că prostituatele de pe marginea drumului nu pot fi sancţionate şi că trebuie prinse asupra faptului pentru a putea fi amendate.

"Persoanele surprinse în flagrant în timp ce practicau prostituţia au fost sancţionate contravenţional de poliţiştii orădeni în baza prevederilor legii 61 din 1991", susţine comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Sorin Iacob, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea, a precizat că "procesele verbale de contravenţie ale fiecărei persoane sunt destul de semnificative: până la câteva sute de contravenţii pe persoană, iar sumele variază de la zeci de milioane la miliarde."

Problema este faptul că aceşti bani nu mai sunt recuperaţi vreodată.

"Pentru aceste amenzi se încearcă încasarea lor prin executare silită, dar pentru că aceste persoane nu deţin bunuri impozabile, nu realizeză venituri, nu au loc de muncă, s-au întocmit dosare de insolvabilitate", explică Iacob.

În vistieria Oradei ar trebui să intre aproximativ 16 milioane de lei, datorii acumulate de peste 13 mii de persoane din diferite amenzi, inclusiv pentru prostituţie.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Rezmuves Robert

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri