Recolte şi utilaje confiscate de ANAF

Data publicării:
anaf

În Bihor, inspectorii ANAF au plecat pe teren ca să controleze remorcile în care agricultorii îşi adună recolta. A fost suficientă o singură neregulă ca inspectorii să ia o măsură extremă: confiscarea întregii recolte.

"- Ne-au întâmpinat domnii de la antifraudă, pe noi pe ţărani! Şi erau vreo 7-8 remorci şi ne-a confiscat marfa, fiindcă nu am avut certificat de producător.
- V-au informat că trebuie certificat ?
- Nuuu! Dacă ne informau îl făceam costă 50 de lei! Nu ne-a informat nimeni."

"Să spună ori la primărie oriunde ca să ştie oamenii ca să-şi ceară nişte hârtii care trebuie şi le cere ANAF", susţine Ianos Borş, agricultor.

Agricultorii sunt nemulţumiţi şi spun că nimeni nu-i ajută.

"Am avut certificat de producător înainte expirat. Domnii nu au înţeles să ne lase să ne dea 24 de ore să-l facem. Suntem înregistraţi la APIA, suntem înregistraţi la domnii de la ANAF", spune Petru Gavriş, agricultor.

În cazul altor agricultori, inspectorii ANAF au confiscat chiar şi utilajele agricole cu care era transportată marfa. Cei sancţionaţi pot despune contestaţii în termen de 15 zile la cea mai apropiată judecătorie. Funcţionarii antifraudă nu au oferit un răspuns referitor la scopul controalelor şi nici despre documentele pe care ar trebui să aibă agricultorii pentru a nu se alege cu amenzi sau confiscari.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri