Repetiţii pentru Ziua Naţională. Militarii şi angajaţii MAI au defilat în centrul Oradei

Data publicării:
defilare masini armata1

Militarii din cadrul Garnizoanei Oradea au participat în această dimineaţă la repetiţiile pentru defilarea care va avea loc pe 1 Decembrie. La ora 9 s-au aliniat în Piaţa Unirii alături de poliţişti de frontieră, de jandarmi şi de poliţişti, după care au defilat dinspre piaţa Ferdinand spre strada Avram Iancu.

În coloană s-au aflat şi camioanele armatei, autospecialele SMURD şi ale Ambulanţei şi maşinile Poliţiei şi pompierilor. Repetiţiile s-au terminat după ora 10, când traficul a fost reluat în centrul oraşului.

Manifestările de 1 decembrie sunt programate luni, de la ora 10. Acestea vor cuprinde depuneri de coroane, discursuri şi defilări ale militarilor. La finalul ceremoniei militare,de la ora 12, pe platoul din parcarea Independenței, vor fi împărţite 2700 de porții de fasole cu ciolan și ceai cald. 

Col. Grigore Morar, comandantul Garnizoanei Oradea: "Vom organiza un ceremonial militar şi religios la statuia lui Mihai Viteazul, urmată de o paradă militară, cu personal şi tehnică. Vor fi mai multe mijloace, aproximativ 53 de mijloace tehnice şi 217 oameni care vor defila. În plus, vor fi şi grupuri de elevi."

Claudiu Pop, prefectul de Bihor: "Eu îi invit pe toţi orădenii, toţi bihorenii să participe. Va fi mai mare ca anul trecut. Vor fi mai multe maşini. Să ajute Dumnezeu să avem şi vreme bună."

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Tiberiu Catrişcău
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri