S-au aprins luminile de sărbători în Oradea

Data publicării:
Oradea de Craciun

Pe o ploaie măruntă, viceprimarul Mircea Mălan şi un grup de copii au prnit, simbolic, iluminatul de sărbători din Oradea. Până acum au fost puse în funcțiune instalațiile din Piața Unirii, partea pietonală a Străzii Republicii și cele din Parcul 1 Decembrie. Rând pe rând, până pe 20 decembrie, se vor aprinde ghirlandele amplasate pe Calea Aradului, pe bulevardele Ștefan cel Mare, Dacia, Dimitrie Cantemir, Nufărului, Megheru și Decebal, în Piața Independenței ori în Parcul Traian.

În total, 29 de locuri din oraș vor fi iluminate special de sărbători. 14 kilometri de ghirlande, 300 de medalioane și figurine luminoase puse pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini vor împodobi orașul în luna decembrie.

Toate instalațiile folosesc becuri de tip led, care vor reduce la jumătate costurile cu energia electrică folosită. Pentru acest an este estimat un consum de 40 de mii de lei, față de 75 de mii de lei în 2013.

"Valoarea lucrărilor și componentelor aferente iluminatului public de sărbători este de circa 500.000 de euro. Realizarea instalaţiilor electrice luminoase va fi asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA, gratuit conform contractului de concesiune", au transmis reprezentanţii Primăriei Oradea.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri