Sănătatea controlată la... plajă

Data publicării:
BETA asistenta

Tensiunea, glicemia, gradul de obezitate ori riscul de osteoporoză sunt doar câteva din datele medicale pe care oricine le-a putul afla gratuit.

"Ne-a interesat să aflăm riscul pacienților de a avea osteoporoză. Pentru asta am aplicat niște chestionare teste de risc pentru osteoporoză pe care pacienții le-au completat", a spus dr. Mariana Cevei, medic primar.

Alții au fost mai interesați de verificarea altor probleme de sănătate.

"E prima dată când îmi iau glicemia și e bine!"

Toți cei care au trecut pe la medici și asistente au primit un pliant în care au fost trecute rezultatele acestor analize.

"Se completează numele, vârsta, greutatea și tot ce facem noi. Cu acest pliant poate merge la medicul de familie să-l arate și să-l înregistreze", explică Simona Olar, asistent medical.

"Am reușit să aducem 12 medici, din care câteva cadre didactice de la Universitatea din Oradea, facultatea de medicină, și 12 asistente medicale care ne-au ajutat în activități", a precizat dr. Sonia Draghici, medic primar.

Peste o mie de persoane au fost consultate sâmbătă. Medicii spun că analize făcute periodic pot duce la îmbunătățirea speranței de viață. Acțiunea de testare a sănătății este o campanie a clubului femeilor social democrate care va continua pe toată durata verii în mai multe ștranduri din Bihor.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri