Sculptură cu drujba în tabăra de la Ineu

Data publicării:
sculptura 310513

Cei cinci vor munci împreună, iar ideile fiecăruia vor fi puse în practică cu ajutorul unor moto-fierăstraie, ori a unor dălţi. Artiştii neconvenționali au ajuns în Bihor în urma unor preselecţii la care au participat zeci de candidaţi.

Liniştit de obicei, satul Ineu de Criş răsună de câteva zile de zgomotul drujbelor şi dălţilor care îi trezesc pe localnici cu noaptea în cap. Veniţi din cinci ţări diferite, sculptorii veniţi în tabăra din localitate au un singur scop: să creeze o lucrare care să primească trofeul Transilvania. Ei au fost selectaţi din cei 100 de artişti care s-au înscris la ediţia din acest an.

,,Criteriile principale de selecție au fost experiența în lucru direct cu materialul, experiența profesională, calitatea proiectului și lucrările anterioare," explică Cosmin Hristea, artist plastic.

Ca să își ușureze munca, sculptorii au ales să lucreze cu fierăstraie electrice sau cu motor pentru a reduce timpul efectiv de prelucrare a lemnului. În fiecare dimineață ei trag la sorți lemnul pe care vor lucra și se apucă de muncă până la lăsarea întunericului.

Creațiile vor fi premiate simbolic așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, când sculptorii au fost recompensați cu un vas de ceramică sau cu o icoană pe sticlă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri