Sculpturi din ceară. Un băimărean transformă lumânările în adevărate opere de artă

Data publicării:
lumanari 240315

De doi ani, Ciprian Bindiu pune suflet şi pasiune într-o afacere migăloasă. Sculptează lumânări în apartamentul transformat într-un atelier de creaţie. Bucăţile de parafină prind formă şi culoare în mai puţin de o oră.

"Am început iniţial ca un fel de hobby, deşi am simţit cam de la bun început că e vorba despre un business. Sunt nişte lumânări sculptate manual, implică foarte mult omul şi ceea ce poate să ofere mai departe altora", explică artistul.

Pentru una dintre cele mai complicate lucrări, artistul a modelat ceara nu mai puţin de o jumătate de zi. Însă, rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor.

"A fost o abordare atipică, o lucrare din ceară modelată şi reprezintă un pompier care stă pregătit să stingă o lumânare în caz de un incendiu."

Joaca din copilărie cu plastilina s-a transformat într-o pasiune pe viaţă. Acum băimăreanul sculptează lumânări pe care cumpărătorii nu se îndură să le ardă, ci le păstrează ca suveniruri. A pierdut numărul lumânărilor sculptate, însă spune că va continua să modeleze bucăţile de parafină.

"Se poate face lumânarea sculptată cu o dedicaţie, dedicaţie gravată manual sau computerizată, la fiecare se adaugă 10 lei, 15 lei, depinde cât de mult îmi ia să fac, cât de dificilă e tehnica respectivă."

Redactor: Anca Deac
Operator: Kristi Kosa

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri