Se împart ajutoarele de la Uniunea Europeană. În Oradea, alimentele sunt distribuite începând de vineri

Data publicării:
ajutoare UE

Potrivit reglementărilor Uniunii Europene, o cutie cu ajutoare conţine 13,5 kilograme de alimente.

Între acestea se găsesc câte trei kilograme de făină şi mălai, două kilograme de zahăr, o pungă de paste, doi litri de ulei, pate de ficat şi conserve din carne de porc şi vită.

Câte două astfel de cutii vor fi acordate celor care beneficiază de ajutor. Din categoria acestora fac parte familiile şi persoanele singure care primesc ajutor social, cei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, dar şi şomerii, indiferent că sunt sau nu indemnizaţi sau nu.

Alimente mai primesc pensionarii care au venituri sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii. Toţi primesc cutiile o singură dată pe an.

Ca să primească ajutoarele, beneficiarii trebuie să prezinte un act de identitate şi certificatul de naştere, în cazul minorilor. La acestea se adaugă şi cartea de identitate a celui care ridică alimentele.

Distribuirea alimentelor va începe vineri, 19 decembrie, la ora 8, la depozitul situat pe Strada Codrilor, între Ştrandul Municipal şi Baza Sportivă „Dinamo". Atunci când vor primi cutiile cei care beneficiază de ajutor social. De săptămâna viitoare, persoanele îndreptăţite vor veni în zilele lucrătoare între orele 8 şi 17, pe bază de programare.

Cea mai apropiată staţie de transport în comun este cea a liniei de autobuz 15, care îi lasă pe călători pe Strada Codrilor, în apropierea Bazei Sportive Dinamo.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri