Se reface reţeaua electrică în Carei. 5 kilometri de cabluri electrice subterane vor fi înlocuite

Data publicării:
carei lucrari electrica

Careiul s-a transformat în cateva zile într-un imens şantier. Echipele societăţii Electrica au început să lucreze concomitent pe şapte străzi din oraş. Au spart trotuare şi au săpat şanţuri pentru înlocuirea cablurilor vechi.

Noile cabluri electrice subterane sunt dimensionate pentru a rezista la consumurile mari de curent din sezonul rece, spun reprezentanţii Electrica. Pentru a putea face aceste lucrări, locuitorii Careiului sunt nevoiţi să se descurce fără energie electrică, însă pentru perioade de maximum două ore.

"S-au evaluat procedurile imediate care se pot aplica în aşa fel încât să nu mai apară întreruperi de curent accidentale, decât numai ordonate", explică Eugeniu Avram, prefectul judeţului Satu Mare. "Deja se lucrează la reţeaua de aducţiune, respectiv cablajele, de schimbare a acestora pe reţeaua unde au fost afectate."

După ce au stat trei zile în frig, fără curent, de Revelion, locuitorii Careiului speră să aibă parte de lucrări de calitate.

"Foarte bine că face, dar trebuia din timp să-l facă să nu suferim toată iarna fără curent."

"Numai să le facă de calitate, să nu mai avem probleme peste un an, doi."

Penele de curent din Carei s-au ţinut lanţ între 30 decembrie 2014 şi 2 ianuarie 2015. Mii de locuitori au fost afectaţi. Electrica a pus atunci avariile pe seama reţelei vechi de peste 35 de ani, care a cedat din cauza consumului ridicat.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri