Se reintroduc parcările cu plată în Oradea. Amenda pentru neplata parcării creşte la 75 de lei

Data publicării:
parcari 170714


"În şedinţa de Consiliu Local din data de 21 iulie vom anula aceste articole pe care Instituţia Prefectului le-a atacat în contencios. Iar joi sau vineri vom anula dispoziţia primarului referitoare la acele parcări galbene, marcate în zona Tribunalului, parcul Traian", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

În schimb, şoferii care vor parca în locurile amenajate de primărie fără tichet sau abonament vor plăti o amendă mai mare.

"Dacă se va parca pe loc marcat, dar nu se va achita contravaloarea parcării sub forma abonamentului sau sub forma tichetului de parcare sau plată prin sms, cetăţenii riscă o amendă de 150 de lei, care, dacă se plătesc în 48 de ore, se plăteşte jumătate", a anunţat Bolojan.

Primarul Ilie Bolojan vrea să menţină şi sistemul de parcare cu durată de două ore, însă locurile unde vor fi amenajate nu vor mai fi stabilite prin dispoziţia primarului, ci de Administraţia Imobiliară. Şi nu mai mult de 30 la sută din totalul locurilor de parcare cu plată din oraş.

"Dacă centrul oraşului Oradea este ocupat de maşini peste tot şi nu există suficiente spaţii pietonale sau este ocupat de maşini care stau 8 ore acolo, iar cei care au probleme de rezolvat, să vină la magazine, să rezolve o problemă nu au unde parca, magazinele vor avea de suferit oamenii se vor căuta locuri de parcare generând un trafic de 25-30% suplimentar."

Cel mai probabil, noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 august, un timp considerat suficient de autorităţile locale pentru ca orădenii să fie informaţi de noile amenzi.

reporter: Bogdan Costea
operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri