Spre şcoală, printre maşini. Muncitorii ce lucrează la DN76, în Ştei, nu au făcut trotuare pentru elevi

Data publicării:
stei trotuare

"În fiecare dimineață în drumul lor spre școală sute de elevii din Ștei sunt obligați să ocolească lucrările şi să intre pe șosea cu riscul de a fi acroșați de mașinile care circulă în zonă", a observat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Şcolarii confirmă că "există de multe ori riscul unor accidente pentru că noi mergem pe șoseaua unde circulă mașinile".

Se întâmplă chiar în mijlocul orașului Ștei, pe o distanță de 1300 de metri din deja celebrul - pentru starea dezastruoasă și ritmul lent al lucrărilor - drum național 76. Pe strada Miron Pompiliu, cum este trecută în nomenclatorul local respectiva porțiune, trec zilnic în jur de 800 de elevi și de profesori de la colegiul "Avram Iancu". Sunt nevoiţi să meargă printre maşini, după ce firmele de construcții care ce au introdus utilitățile în zonă nu au realizat trotuarele.

"Nu există pentru pietoni în spațiu amenajat. Situația este așa de un an. Din discuția cu constructorul am fost sesizați de faptul că nu au primit bani pentru acest an", explică Iulian Balaj, primarul orașului Ștei.

Din ce motiv nu vin banii şi când vor fi amenajate trotuarele, nimeni nu ştie. Părinții copiilor sunt revoltați.

"Drumul nu are trotuar nici pe o parte nici pe cealată, șanțurile sunt de doi metri."

"Nici eu nu vreau să circul, dar cum să circule copilul."

Profesorii au cerut sprijinul Poliției Rutiere ca să prevină apariţia unor accidente.

"Am avut o întânire chiar luni cu Poliția Rutieră pentru prevenirea accidentelor", confirmă Cristian Andru, directorul colegiului "Avram Iancu" din Ștei. La rândul său, comisarul-șef Dorin Sava, şeful Poliției Rutiere Bihor, susţine că "s-a luat legătura cu firma de care pomeneam și care a spus că în cel mai scurt timp, o zi două vor construi o pasarelă pietonală".

Firmele care lucrează în zonă au fost amendate. Polițiștii spun că ele poartă răspunderea în cazul producerii unui accident cauzat de lipsa zonelor de acces pentru pietoni.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri