Străzi transformate în uliţe desfundate

Data publicării:
BETA zoaie noroaie

La doi paşi de Calea Aradului, o arteră foarte circulată, cei care locuiesc pe străzile Lebedei, Chimiei, Fluieraşului sau Potârnichilor din Oradea fac slalom printre bălţi şi noroaie.

"E noroi, e groaznic; copii, oameni bătrâni nu pot să meargă la cumpărături, copii nu pot merge la şcoală."

"Nu poţi ieşi. Eşti până în glezne cu noroi, apă, te stropeşti."

"Condiţiile ca la sat, nu ca la oraş!"

Străzile din zonă au fost transformate în uliţe desfundate în urma lucrărilor care se fac la reţelele de apă şi canalizare. Localnicii îi acuză pe muncitori că au aruncat pietriş peste noroi şi au înfundat gurile de canal, astfel că apa bălteşte pe străzi.

"Peste tot în oraş şi străzile mici au încercat să le asfalteze, numai partea asta nu. Şi suntem în oraş acum, nu suntem la marginea oraşului."

Am încercat să aflăm de la o echipă de muncitori când vor fi gata lucrările. La vederea camerei au preferat să fugă şi să pândească plecarea echipei de filmare.

"- De ce au plecat muncitorii? Au lăsat aici utilajele tot şi au plecat!
- Au plecat să vadă care e situaţia!
- Dar ce lucrări se efectuează!
- O să vină să amenajeze, probabil!"

"Sunt executate reţele de apă şi de canalizare, iar ca termene de execuţie toate se încadrează la sfârşitul anului 2014, deci înainte de sărbători", confirmă Georgică Ignat, manager de proiect în cadrul Companiei de apă Oradea.

"Prioritar este să introducem reţele de apă şi canalizare, apoi putem să modernizăm aceste străzi. Asta ar fi prevăzut pentru anul următor", spune Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Autorităţile dau asigurări că vor verifica situaţia de pe cele patru străzi. Recepţia lucrărilor va fi făcută cel târziu în luna ianuarie a anului viitor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri