Student orădean, premiat la un concurs de modă

Data publicării:
moda fermoare

Ca să realizeze creația care i-a adus notorietate, Ionuț a petrecut zeci de ore în atelier. Perfecționist din fire, studentul în anul al doilea al Facultății de Arte și-a dorit ca ținuta să iasă întocmai cum și-a imaginat-o.

"Aceste cinci săptămâni au cuprins și zilele Paștelui, dar și 1 mai. Bineînțeles, eu am stat și am cusut manual și la mașină. Am dedicat timp și pasiune fiecărui detaliu", spune câștigătorul Inside Fashion Competition 2016. 

"Are o maturitate artistică", este de părere Olimpia Urdea, profesor coordonator. "Se adaptează imediat și vede realizarea practică iar concursul a fost exclusiv axat pe creativitate și posibilitatea studentului, respectiv capacitatea lui de a transpune cât mai fidel schița."

În finala competiției, Ionuț el a concurat cu 15 tineri de la alte facultăți din țară. Costumul său de samurai a fost preferatul juriului și al publicului.

"Am adus-o în contemporaneitate ținuta, prin elemente de forță, folosind principii decorative, gradații, alternanță și a fost, a fost așa cum mi-am dorit."

"Cu Ionuț se poate ilustra ideea că dacă chiar vrei ceva, atunci probabil chiar vei reuși și pe de altă parte arată că totuși suntem o facultate în care se poate face performanță", susţine Corina Andor, prodecanul Facultății de Arte de la Universitatea din Oradea. "Muncește foarte mult. Desenele și lucrările lui sunt foarte frumoase. Toți colegii de la facultate suntem mândri de el pentru că ne-a pus într-o lumină pozitivă", completează Andrei Beleș, student la Facultate de Arte din cadrul Universității din Oradea.

La ediția de anul trecut a Inside Fashion Competition, tânărul de 24 de ani a ocupat locul al treilea, după ce a realizat un costum popular românesc reinventat tot cu ajutorul fermoarelor.

Ionuț va merge acum în Franța, unde va participa la Premiere Vision Paris, unul dintre cele mai mari târguri de modă și textile din lume.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri