Supraveghetor mort la o fermă din Bihor. Angajaţii au mai descoperit mii de pui sufocaţi

Data publicării:
hala prin gard

În vârstă de 51 de ani, victima lucra de doi ani ca supraveghetor la ferma de pui din localitatea bihoreană Cefa. Rudele spun că bărbatul a murit pe 7 ianuarie, pe când era în tura de noapte.

"S-a intoxicat cu dioxid de carbon la locul de muncă, a mers seara la lucru şi dimineaţa nu a mai venit. Dimineaţa am aflat şi noi de la alţii că nu ne-a anunţat nimeni, până am aflat noi din sat că el a murit", spune Dumitru Hulea, ginerele supraveghetorului mort.

"A sunat-o pe soţia lui pe la 12 noaptea şi a zis că îi e foarte rău şi îl doare capul sau ce şi după aia s-a întrerupt şi l-a sunat soţia înapoi şi nu a mai zis nimic, poate că el chiar atunci a căzut", povesteşte un localnic.

"L-au aflat mort, când a mers dimineaţa schimbul, l-a aflat mort acolo."

Moartea bărbatului este investigată de procurorii din Salonta şi de Inspectoratul de Muncă Bihor. Anchetatorii nu exclud o defecţiune la sistemul de ventilaţie, în timp ce proprietarul fermei susţine că supraveghetorul ar fi oprit instalaţia.

"La Parchetul de pe lângă judecătoria Salonta există înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări de către serviciul de Investigații Criminale al IPJ Bihor, sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate, sănătate în muncă", susţine Ciprian Puie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

"Există suspiciunea posibilităţii unei intoxicări motiv pentru care, conform legislaţiei, cercetarea se face împreună cu cei de la DSP", a explicat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef adjunct al ITM Bihor.

În aceeaşi noapte, în hala de care trebuia să aibă grijă supraveghetorul au fost găsiţi peste10 mii de pui de o zi, toţi fără viaţă. Ca să fie evitată o epidemie, toţi au fost incineraţi.

"Puii erau ieșiți din ou de două zile și erau duși în fermă pentru populare, peste 42 de zile urmau să fie programați și livrați când aveau perioada de sacrificare", a precizat dr. Aurel Indrie, purtătorul de cuvânt al DSVSA Bihor.

Anchetatorii spun că abia după ce vor primi raportul medico legal se va putea stabili cu exactitate care sunt cauzele morţii bărbatului.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri