Tendinţe împrumutate în cofetăria românească

Data publicării:
prajituri 030315

Mousse, minitortuleţe, brioşe sau tarte după reţete vieneze. Sunt doar câteva dintre dulciurile care ies din mâna unor cofetari din Oradea care au fost instruiţi de Christian Gahn, un patiser austriac care activează în domeniu de 35 de ani. De-a lungul timpului, specialistul i-a învăţat tainele meseriei pe mai mulţi tineri din diferite colţuri ale lumii. Acum a venit rândul românilor pe care i-a impresionat la capitolul design.

"Partea de decorare mai mult. E ceva deosebit, mult mai interesant decât ce se face la noi", consideră Angela Ban, cofetar.

"Sunt porţii micuţe şi poţi să guşti din fiecare fără să te simţi sătul sau plin."

De la el au aflat şi cum se fac cake pops-urile, acele bomboane realizate din ciocolată, biscuiţi sau blat de prăjitură glasat şi înfipte în beţe de acadea. De altfel, unele dintre cele mai căutate dulciuri în 2015.

"Momentan se merge pe o formă rotundă, acoperită cu ciocolată, zahăr. În interior este un amestec de biscuit şi gem", detaliază Christian Gahn, patiser chef.

Satisfăcute sunt şi poftele celor care îşi doresc să savureze prăjituri asemeni celor din America care la noi au până şi denumiri sugestive.

"Central Park. Are ca şi decor o băncuţă de ciocolată şi un felinar. Sunt elemente inspirate din parcul central din New York. Avem şi produsul Sexy Lady, de asemenea un produs unic", spune Adriana Ştir, unul dintre proprietarii cofetăriei.

Meniul e completat de renumitele negrese, cupcakes-uri sau feli de tort cu diferite arome.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri