Ultima zi pentru declaraţiile la Fisc. Cei care nu au depus formularele vor primi amenzi între 50 şi 500 de lei

Data publicării:
bani

Din cei 17.700 de bihoreni care trebuie să-şi declare veniturile încasate din alte surse decât salariile, 28% nu au făcut-o. Mulţi au venit la ghişee în ultima zi doar ca să scape de amenzi.

"Am rămas pe ultima zi, suntem foarte aglomerați cu munca. La țară așa e, nu am avut timp."

"Eu acum am ajuns. Am stat cred că două minute, maxim trei minute, chiar nu am așteptat."

Nici cei care au obţinut venituri din agricultură nu s-au grăbit să le declare la Fisc. Din 6090 de persoane doar 2484 au depus formularul 221.

"Pentru cei care nu depus până în ultima zi a datei de depunere a declarației vom emite notificări pentru a veni în completare cu această declarație după care vom aplica sancțiuni", susţine Marius Fandly, directorul adjunct al Finanţelor Bihor.

"Anul trecut peste 64 de mii de bihoreni au direcţionat 2% din impozitul pe venit către organizaţiile nonguvernamentale ceea ce înseamnă că în conturile lor au întrat 3 milioane şi jumătate de lei. Anul acesta doar jumătate dintre ei au făcut acest lucru, iar astăzi a fost ultima zi când au putut depune formularele", spune Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

În zilele următoare finanţiştii vor centraliza toate formularele depuse după care vor începe să trimită somaţii celor care nu le-au depus la timp. După aceea urmează amenzile cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Reporteri: Florina Fofiu, Bogdan Costea
Operatori: Cristian Rusu, Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri