Ultimele zile pentru impozitele cu reducere

Data publicării:
impozite 300315

Marţi este ultima zi în care orădenii care-şi achită integral impozitele pe acest an primesc o bonificaţie de 10% din valoarea taxelor. Au fost mulţi cei care s-au prezentat la ghişee, ca să beneficieze de oferta administraţiei locale.

"M-am grăbit să le plătesc, trebuie să ne facem datoria ca cetăţeni responsabili şi sper să ne facă nişte reduceri aici."

"- De ce v-aţi lăsat pe ultima sută de metri?

- Că nu am bani şi acum dacă e mai ieftin, măcar beneficiez de atât."

Ca să evite aglomeraţia, conducerea Direcţiei Economice a suplimentat numărul ghişeelor şi a prelungit programul de lucru. În plus, mulţi au preferat să plătească cu cardul, aşa că nu au pierdut mult timp în faţa funcţionarelor. În medie, în ultima perioadă 1500 de persoane şi-au plătit impozitele în fiecare zi.

"S-a înregistrat o creştere semnificativă a încasărilor prin POS, în perioada ianuarie- martie 2014 aproximativ 4.150 de persoane, fizice şi juridice cumulativ şi în aceeaşi perioadă 2015, 5.350 de persoane", spune Sorin Iacob, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Ghişeele din piramida Primăriei Oradea au program prelungit şi marţi, între 7:30 şi 18. Până acum, 71 de mii 500 de persoane fizice şi-au achitat dările către stat, din care peste 54 de mii au beneficiat de bonificaţia de 10%. 6.200 de firme au plătit impozitele pe acest an, iar jumătate au beneficiat de reducere.

Reporter: Anca Deac
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri