Un alt fel de politică. Octavian Bot, nominalizat la premiul "Traseistul anului"

Data publicării:
BETA traseist-1

Octavian Bot face politică din 1990, când a fost numit de CPUN primar al municipiului Oradea. Deputatul susţine că a refuzat să se înscrie atunci în FSN, motiv pentru care a fost înlocuit de la conducerea administraţiei locale.

În ultimii 25 de ani, a reuşit o performanţă greu de egalat: să fie membru a 10 formaţiuni politice. A trecut pe rând pe la Partidul Alianţa Civică, PL-93, PNL, PNL-CD, UFD, Acţiunea Populară, PDL, din nou PNL şi acum PLR. O vreme a fost şi parlamentar independent.

"Nu sunt traseist, pentru că toate partidele din care am făcut parte au fost de factură liberală. A număra aşa, contabiliceşte, prin câte partide... E o tâmpenie, e o prostie, deja râd când aud de chestia asta cu traseismul. Eu chiar îmi fac un merit pentru că eu am construit aceste partide. Am trecut în nişte proiecte politice mai reuşite, mai putin reuşite", a comentat Bot.

Octavian Bot îi consideră pe foştii membri ai FSN adevăraţii traseişti ai politicii româneşti.

"Feseniştii au început să reprezinte PNL. Toţi care au fost în FSN, lideri marcanţi, Vasile Blaga, Petre Roman, sunt acum în PNL."

Când vine vorba despre periplul său politic, Octavian Bot are o preferinţă.

"Cel mai bine m-am simţit în UFD, un partid cu oameni de foarte mare calitate. Din păcate, din motive financiare partidul nu a rezistat."

Octavian Bot a fost nominalizat în decembrie la premiul "traseistul anului" de către Alianţa pentru o Românie Curată. Este a doua nominalizare consecutivă, însă între timp a mai bifat un partid, PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu.

"- Sunt atâţia oameni care şi-au schimbat orientarea politică la modul radical, 180 de grade, aştia sunt adevăraţii traseişti.
- Cum ar trebui ei sanctionaţi?
- Nu, electoratul îi sancţionează", încheie Octavian Bot.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Cristian Rusu

Editor web: Adrian Laboş/ Editor montaj: Ciprian Madea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri