Un fost disident vrea să ajungă europarlamentar

Data publicării:
imigrant parlamentar 200114

Adrian Toader-Williams a părăsit România comunistă în 1978, la vârsta de 22 de ani. La scurt timp după ce ajuns în Statele Unite ale Americii, a reușit să înființeze o firmă de producție TV, iar în 1989, a organizat demonstrații în diaspora română din Los Angeles pentru susținerea revoluției. După 1989 s-a întors în Romania.

Româno-americanul care, între timp, a dobândit două masterate și un doctorat în zootehnie, încearcă acum să strângă 100.000 de semnături necesare pentru a candida ca europarlamentar. Echipa lui de campanie este compusă din membrii de familie, care se dedică total cauzei.

"Mă mândresc cu fratele meu și îl sprijin din tot sufletul meu. Eu, soțul meu, nepoata mea, fiica mea, toți suntem alături de el. Noi suntem familia lui", spune Viorica Drimba, sora lui Adrian Toader-Williams.

"Am încredere în el că știu că face treabă bună. Dar singurul lucru este impedimentul cu semnăturile, dacă le vom obține, semnăturile, însemnă că va fi foarte bine", susține Otilia Bruicu, soția lui Adrian Toader-Williams.

Semnăturile nu vin uşor pe fondul neîncrederii generale a orădenilor în parlamentarii europeni. Fostul emigrant nu se dă însă bătut și nu vrea să se afilieze niciunui partid.

"Eu sunt ca un vârtej. Și pot să incorporez și stânga, și dreapta, și centrul. Am o viziune de 360 de grade și, mai mult, mai mult sferică, că nu mă uit doar din jur împrejur, mă uit și în sus și în jos", susține fostul emigrant.

Următoarele orașe în care Adrian Toader-Williams va aduna semnături pentru candidatura sa vor fi Turda şi Sibiu.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Monica Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri