Un nou steag în balconul lui Laszlo Tokes

Data publicării:
BETA tokes steag

Laszlo Tokes a arborat steagul Uniunii Europene în cadrul unui flash-mob la care au participat aproximativ 20 de susţinători.

"Noi, maghiarii din România, credem că simbolurile noastre trebuie respectate şi suntem în Uniunea Europeană. Noi am crezut în '89 că vom avea un stat de drept şi luptăm în continuare pentru drepturile noastre", spune un participant.

"Ţinutul Secuiesc face parte, normal, din Europa, ca şi oricare alt ţinut din Ţara Românească, Moldova sau Oltenia. Şi pe baza asta, avem dreptul să arborăm steagul, nu?"

Europarlamentarul spune că a făcut acest gest pentru a sublinia toleranţa care ar trebui să domnească în Europa, unde toate naţiunile au dreptul să-şi folosească steagurile lor naţionale şi regionale. Motiv pentru care a decis să conteste în instanţă somaţia Primăriei Oradea referitoare la arborarea steagului secuiesc.

"Ne mulţumim, simplu, cu asigurarea autonomiei comunitare, respectiv a autonomiei teritoriale pentru maghiarii din România, respectiv pentru secuii din mijlocul României", a declarat Laszlo Tokes.

"De vreme ce scoţienii au votat referitor la independenţă, noi luptăm pentru autonomie în cadrul statului român", a precizat Szilagyi Zsolt, vicepreşedintele PPMT.

Laszlo Tokes şi-a exprimat şi dezaprobarea legată de decizia Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la Ţinutul Secuiesc. Eurodeputatul intenţionează să arboreze un al treilea steag lângă cel secuiesc şi al Uniunii Europene. De această dată, Tokes vrea să promoveze drapelul regiunii Partium.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Feher Jozsef
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri