Vacanţă de Paşte în Ungaria. Preţurile reduse şi ospitalitatea localnicilor îi atrag pe turişti români

Data publicării:
paste Ungaria 180414

Serviciile oferite de hotelurile şi strandurile din Ungaria au avut mare priză la români, care acum nu se mai lovesc nici de barierele lingvistice. Aşa se face că înainte de sărbătorile pascale, hotelierii maghiari se mândresc cu un val masiv de turişti români.

"În grupul nostru de firme, adică în cele patru hoteluri pe care noi le deţinem, 40% din rezervări sunt ale oaspeţilor care sosesc din România. Atât la recepţie, cât şi în restaurant, avem colegi care înţeleg limba română, deci pot să se înţeleagă cu oaspeţii noştri", spune Sándor Márkus, directorul unui lanţ hotelier de 4 stele.

În hotelurile de 3 stele, procentul turiştilor români este şi mai mare, de aproape 80%. Restaurantele hotelurilor au început să pregătească încă de acum mâncărurile tradiţionale româneşti.

"Noi ne pregătim şi cu mâncărurile româneşti, cum ar fi tradiţionalul drob de miel sau ciorba de miel şi papricaşul de miel", spune Éva Pálvölgyi, directorul unui hotel de 3 stele.

Cel mai ieftin pachet de sărbători oferit de hotelierii din Hajduszoboszlo nu depăşeşte 80 de euro pentru 3 zile, dar chiar şi cel mai scump sejur la un hotel de 3 stele nu costă mai mult de 200 de euro. 

Administratorii de pensiuni şi hoteluri din Hajduszobaszlo se aşteaptă la câteva mii de români care îşi vor petrece sărbătorile de Paşte în staţiunea maghiară.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri