VAMA BORŞ. Două fetiţe gemene, descoperite în compartimentul de bagaje al unui microbuz

Data publicării:
fetite ascunse Bors

Întâmplarea a avut loc marţi după-amiaza, în jurul orei 16:30, în Vama Borş. Agenţii de frontieră au oprit la control un microbuz condus de un băcăuan de 38 de ani, care s-a prezentat la ieşirea din ţară. La verificarea vehiculului, poliţiştii de frontieră au găsit două fetiţe gemene, de 4 ani, ascunse în compartimentul destinat bagajelor, sub o pătură.

În microbuz se afla şi mama fetiţelor, care a recunoscut că nu are documentele româneşti ale fetelor, dar a prezentat certificatele de naştere ale acestora, emise de autorităţile italiene. Femeia s pus că voia să ajungă cu minorele în Germania. Pentru că nu avea actele din România ale copilelor, mama lor l-a contactat pe şoferul microbuzului cu care a şi stabilit modalitatea de scoatere din ţară a fetiţelor.

"Din declaraţiile şoferului maşinii a rezultat că acesta fusese contactat de numita Vasilica B., mama fetiţelor, care l-a rugat să o transporte, împreună minorele până în Germania unde aceasta lucra. Totodată, împreună cu femeia a stabilit modalitatea de scoatere din ţară a celor două, cunoscând faptul că gemenele nu posedă acte de identitate eliberate de autorităţile române", au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bihor.

Atât mama fetiţelor, cât şi şoferul microbuzului s-au ales cu dosar pentru complicitate la trafic de migranţi.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri