Victorie în 48 de ore. Liberalul Petru Mlendea a câştigat Primăria Beiuş după o campanie-fulger 

Data publicării:
Petru Mlendea primar Beius1



Anunţul că Adrian Domocoş nu mai poate candida a venit vineri, când Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la închisoare cu suspendare în dosarul Top Construct. Astfel, Adrian Domocoş, candidat independent din cauza problemelor cu justiţia, a căutat urgent o soluţie.

"Am convocat toți colegii de la PNL și am luat decizia de a susține și să rog toți beiușenii să acorde votul de încredere lui Petru Mlendea, pentru a deveni primarul Beiușului", povesteşte Domocoş.

Vineri, când campania electorală era, practic, gata, Domocoş a apelat inclusiv la reţelele de socializare pentru a-i convinge pe beiuşeni să nu pună ştampila pe numele său, ci pe cel al lui Petru Mlendea. Înaintea scrutinului de duminică, toate sondajele neoficiale îl dădeau ca şi câştigător sigur pe Domocoş în faţa oricărui candidat.

"Ne-am trezit la ora 18 vreo 500 de oameni pe stradă; în decurs de 5 minute Adrian Domocoș a făcut un transfer, o rugăminte ca toată simpatia, voturile ce ar fi mers spre el ca independent să vină spre partid", spune şi Petru Mlendea Calus, câștigătorul alegerilor din Beiuș.

Chiar şi aşa, peste 130 de voturi s-au dus către Adrian Domocoş, acestea fiind însă anulate. Decizia justiţiei nu pare să îi convingă pe locuitorii oraşului, care îl susţin în continuare pe fostul edil.

"De ce nu i-a dat sentința când s-a dat pentru Domocoș mai înainte; trebuia să o dea înainte, nu înainte cu o zi de alegeri . Dacă sunt corecți și justiția e corectă, trebuia să o dea mai înainte și atunci nu se punea pe buletinul de vot și totul era corect."

Petru Mlendea, al cărui fiu, Andrei Mlendea, a adus-o pe Simona Halep în elita mondială a tenisului, a câştigat primăria Beiuşului cu un avans de 400 de voturi în faţa candidatului PSD. După retragerea forţată de la primărie, Adrian Domocoş spune că îşi va relua activitatea didactică. Problemele sale cu justiţia nu s-au terminat însă, el fiind cercetat de DNA în alte două dosare de corupţie.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri