Ziua părințiilor adoptivi la Zoo. 12 mii de lei a adunat Grădina Zoologică din Oradea prin acest program

Data publicării:
zoo4

Începută în primăvara acestui an, campania de adopţii demarată de către Grădina Zoologică din Oradea se bucură de mare priză la public. Tigrii, leii, leoparzii, caii, maimuţele şi suricatele sunt cele mai populare în rândul adoptatorilor. Anca şi Andrei au ales doi lemurieni pe care i-au hrănit cu banane şi biscuiţi.

"Mi s-a părut foarte drăguţ şi i-am pus numele Chloe. Este o experienţă foarte frumoasă şi sunt chiar foarte drăguţi", spune Anca. La rândul său, Andrei a ales un lemurian, pe nume Goldi. 

Pasionat de călărie, Alexandru l-a adoptat pe Cezar, un cal pe care l-a îndrăgit din prima clipă: "Îmi plac de mult timp caii şi fac călărie şi atunci am zis că este o cauză foarte bună să adopt un cal."

Toţi părinţii adoptivi au aflat ce se va întâmpla cu banii pe care i-au investit în acest program.

"Şi vremea ne-a ajutat; foarte mulţi părinţi adoptivi participă la activităţile de hrănire. Avem 71 de părinţi adoptivi, persoane fizice şi 8 societăţi care au adoptat, iar suma încasată cu ajutorul lor depăşeşte 12 mii de lei", a confirmat Tibor Bimbo Szuhai, directorul Grădinii Zoologice din Oradea.

Deşi majoritatea părinţilor adoptivi sunt din Oradea, există persoane şi din alte judeţe, dar şi din Finlanda şi Italia.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri