ACS Poli Timișoara, bilanțul... retrogradării 

Data publicării:
acs-2

ACS Poli Timișoara nu a reușit să treacă de niciuna dintre echipele Ligii I la mai mult de două goluri diferență. Au fost multe meciuri câștigate ori pierdute cu 1-0. În două rânduri, bănățenii au pierdut la scor de neprezentare, cu Steaua și Petrolul, în alte două rânduri, înfrângerile au fost drastice, cu Astra, 1-5, și cu Dinamo, 0-4.

Golgeterul echipei a fost Szabolcs Szekely, om providențial în unele meciuri. În dreptul lui Szekely stă aproape jumătate din "recolta" de goluri a celor de la ACS Poli Timișoara. Câte trei goluri au marcat și Bărbuț, Boldea și Nanu, Ceilați jucători au înscris sporadic. Elevii lui Vali Velcea, Aurel Șunda și Dan Alexa - antrenorii care s-au perindat la cârma echipei în ultima ediție a campionatului, au primit 42 de goluri.

Topul marcatorilor la ACS Poli Timișoara

Szabolcs Szekely 11 goluri
Cristi Marius Bărbuț 3 goluri
Nicolae Cristian Boldea 3 goluri
Florin Nanu 3 goluri
Alin Ioan Seroni 2 goluri
Nicolas Martin Gorobsov 2 goluri
Adrian Alexandru Popovici 1 gol
Claudiu Belu Iordache 1 gol
Ioan Mera 1 gol

Sursa: lpf.ro

Cele 38 de puncte acumulate de ACS Poli Timișoara nu au fost suficiente, în contextul unui joc al rezultatelor, ca echipa să se mențină în primul eșalon.

Portughezul Nuno Claro a reușit să apere cele mai multe penalty-uri în ediția 2013-2014 a Ligii I - patru în total. Performanța sa n-a fost însă de ajuns ca echipa să evite retrogradarea de pe prima scenă fotbalistică a țării.

Redactor, editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri