ACS Poli, la prima victorie în Liga I. Timișorenii s-au impus cu 1-0, în fața celor de la FC Botoșani

Data publicării:
acs poli-1

Partida de la Timişoara a început însă cu 28 de minute întârziere, pentru că trei jucători anunţaţi titulari nu aveau carnetele de joc în regulă. Astfel, în locul lui Curtean și a lui Artean, cei de la Poli au decis să joace Hernandez și Llorente, iar la Botoșani, Plămadă a intrat în locul lui Dimitrov.

Daniel Stanciu, manager sportiv ACS Poli Timișoara, vorbește de o „o culpă comună a celor două cluburi și Liga Profesionistă de Fotbal. A fost o eroare în înscrisurile de la Ligă și carnetele de joc a trei jucători. Unul nu era vizat, iar celelalte două aveau date greșite înscrise, dintr-o eroare. Cel care a greșit din partea clubului nostru va fi sancționat".

După o primă repriză modestă, cu puțin fotbal, ACS Poli a trecut la conducerea jocului, imediat după reluare. Llorente a încercat un șut de la distanță, apoi la scurt timp a fost imitat de Zicu. Până la urmă, efortul gazdelor a dat roade în minutul 65, când același Zicu a centrat fără preluare pentru golul lui Elek - prima reuşită a Timişoarei din acest sezon.

„Ne-am dorit victoria foarte mult și probabil că în repriza a doua s-a și văzut asta. Era cazul să spargem și noi gheața după a treia etapă", afirmă Robert Elek.

Poli putea să aibă 2-0 în minutul 77, dar Bărbuț nu l-a putut învinge pe Pleșca dintr-o poziție ideală. Oaspeţii puteau să egaleze chiar în prelungiri, dar Neziri a trimis cu capul puţin pe lângă. S-a terminat 1-0 pentru Poli, prima victorie de la revenirea în Liga 1.

Dan Alexa: „E echipa pe care mi-o doresc tot timpul"

Dan Alexa și-a ispășit cele două etape de suspendare după ce la meciul cu Pandurii a depășit spațiul regulamentar și a fost trimis în tribune. El a vorbit despre prima victorie a echipei sale. Tehnicianul a fost foarte mulțumit de evoluția elevilor săi, chiar dacă planurile sale au fost date peste cap odată cu imposibilitatea folosirii lui Curtean și Artean.

„A fost o victorie meritată, clar. Am avut foarte multe situații, am controlat jocul. Asta e echipa pe care eu mi-o doresc tot timpul. A fost foarte mult sacrificiu și practic nu pot să spun despre un jucător că a jucat prost”, spune Dan Alexa, antrenorul celor de la ACS Poli Timișoara.

„Am făcut o partidă modestă, spre slabă chiar. Felicit Timișoara pentru dorința de victorie, pentru că nu pot să spun că ne-a surprins cu ceva. Din păcate am avut foarte mulți jucători astăzi care nu au reacționat la stimulii din teren", a declarat Leo Grozavu, antrenor FC Botoșani.

Jocul cu FC Botoșani a însemnat și debutul lui Srdjan Luchin la ACS Poli Timișoara. Fundașul a început ca titular și s-a numărat printre cei mai buni jucători de pe teren.

„Mă bucur că am revenit la Timișoara și că am început cu dreptul, cu o victorie. A fost un meci greu, un meci de luptă. Noi, clar, avem jucători noi la echipă, majoritatea jucătorilor au pierdut perioada de pregătire. Încă nu avem relațiile de joc pe care ni le dorim", spune el.

După victoria cu FC Botoșani, bănățenii au urcat pe locul nouă în clasamentul Ligii I și se pregătesc pentru deplasarea de la București, acolo unde vor întâlni pe Dinamo. Jocul din runda a patra este programat lunea viitoare, de la ora 21:00.

Reporter: Claudiu Sav
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri