Accident pe calea ferată, în judeţul Arad

Data publicării:
icon accident de tren 301014

Trenul, care avea în componenţă numai două vagoane, a pleacat din Gara de Nord din Timişoara, la ora 16 şi 30 de minute şi trebuia să ajungă la Radna, la ora 18. Accidentul s-a produs în jurul orei 17 şi 45 de minute, cu mai puţin de 10 kilometri înainte de destinaţie.

"Am văzut că vine de acolo. Şi, şoferul, am avut impresia, prima dată, că reduce şi opreşte. Şi n-a oprit, s-a băgat în faţa noastră!", spune Teodor Dogar, şef de tren.

Sosite la faţa locului, echipele Serviciului de pompieri voluntari din Zăbrani şi Neudorf au izolat imediat zona, pentru a evita o eventuală explozie.

"În primul rând, am verificat să vedem să nu fie scurgeri de motorină, să nu fie bateriile puse să facă scurt circuit, pentru incendiere", a declarat Gheorghe Stoica, şeful serviciului voluntar de pompieri din Zăbrani. 

Veştile din partea doctorilor sunt optimiste. Toţi cei răniţi au fost transportaţi, conştienţi, la Unitatea de Primire Urgenţe.

Florentina Cartojan, medic specialist urgenţe UPU Arad, a declarat: "În afară de conducătorul TIR-ului, care va fi supus unei investigați computer-tomografice, ceilalți au doar traumatisme care nu le pun în pericol viața".

Din cauza accidentului, circulaţia pe calea ferată dintre Zăbrani şi Lipova a fost blocată mai bine de două ore. Zona este cunoscută pentru astfel de incidente, unul similar având loc aici în vara anului trecut. 

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri