Accident provocat de un şofer băut, urmărit de un echipaj de poliţie, după ce trecuse pe roșu

Data publicării:
accident-1

”În lateral... unul pe partea cealaltă, haideţi, faceţi loc! Vă rog, treceţi pe trotuar!” Ultima victimă din taximetru a fost scoasă din maşină de echipajul de la descarcerare. Toți cei cinci răniţi au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital. ”Un copil de 11 ani a fost mai tare (rănit - n.r.) şi femeia şi bărbatul din faţă nu aşa tare”, a afirma un martor ocular.

”La faţa locului am găsit trei autoturisme avariate, într-unul din autoturisme erau cinci victime, din care patru erau încarcerate. Doi minori şi trei adulţi”, ne-a spus plt. maj. Cristian Arcade, de la Detaşamentul II Pompieri Timişoara.

Şoferul care fugea de poliţişti, dar şi pasagera aflată în dreapta, au scăpat nevătămaţi. ”Conducătorul unui autoturism care era urmărit de un echipaj al Secţiei 3 Poliţie din Timişoara pentru că a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a lovit din spate un autoturism care transporta persoane în regim taxi, proiectându-l pe acesta în sensul opus de mers, într-un alt autoturism parcat”, ne-a declarat insp. pr. Sorin Cătuna, de la Serviciul Rutier Timişoara.

”Nu fugeam de poliţie!”, susține șoferul care a provocat accidentul. - Și atunci de ce nu ați oprit când s-au luat după dvs? ”Haideţi să testăm”. Șoferul s-a dovedit a fi recalcitrant: ”Închideţi uşa, că dacă nu, o să dau cu picioarele în domnii ăştia de-aici”. Poliţistul a testat şoferul, care a închis uşa dubei poliţiei cu piciorul: ”0,59, da?”.

Bărbatul care a provocat accidentul se va alege cu dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru că nu a oprit la semnalele echipajului de poliţie.

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri