Anchetă DNA la Primăria Timişoara

Data publicării:
icon ancheta DNA la Primaria TM 211014

Potrivit contractului de asociere dintre autorități și Marian Iancu, banii ar fi trebuit folosiţi exclusiv pentru activităţile sportive ale echipei de fotbal. Însă, o parte din bani au ajuns în conturile Finanţelor Publice, în urma executării silite a datoriilor către bugetul de stat, acest lucru reprezentând o încălcare a contractului. Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, susține însă că nu cunoaşte ilegalităţi în ceea ce privește finanţarea echipei Poli Timişoara.

"Câtă vreme la trei controale succesive ale Curţii de Conturi, între 2008 şi 2010 n-au apărut probleme de legalitate a acelor contracte ci doar de anumite modalităţi de plată, care ulterior au fost corectate la indicaţiile Curţii de Conturi, apreciez că a fost o hotărâre absolut legală, care a întrunit toate avizele, şi de oportunitate şi de legalitate" - ne-a declarat, telefonic, Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei.

De aceeaşi părere este şi actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, care consideră această verificare cel puţin... ciudată.
"Finanţarea în sine eu cred că a fost corectă atâta vreme cât Curtea de Conturi, an de an, nu a sesizat că ar fi incorectă, când Instituţia Prefectului nu a făcut nicio sesizare de nelegalitate a hotărârilor de Consiliu Local. Mi se pare că acum e ciudat să se considere că totuşi finanţarea ar fi ilegală", declară Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Povestea încă are necunoscute, iar întrebări îşi pun şi consilierii locali din acea perioadă.
"Cei care trebuiau să efectueze controale, cei care trebuiau să aprobe deconturile venite din partea echipei sunt cei care trebuie să răspundă dacă sumele plătite din bugetul local au fost într-adevăr folosite în scopul şi în modul în care lege prevede acest lucru", spune Ciprian Jichici, membru al Consiliului Local Timişoara în perioada 2008-2011.

Pe de altă parte, verificările de la Consiliul Judeţean Timiş au scos la iveală faptul că deşi clubul de fotbal avea datorii, pentru că nu şi-a plătit facturile pentru întreţinerea stadionului şi utilităţile, a continuat să primească bani publici. Asta, deşi, în baza contractului, finanţarea putea fi întreruptă. Acum, primarul Nicolae Robu a dat dispoziţie ca toate documentele din arhivă să fie puse la dispoziţia procurorilor.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri