Aproape 700 de copii înscrişi, în prima zi, în clasa pregătitoare

Data publicării:
clasa prima

La Timişoara sunt şcoli unde solicitările înregistrate sunt aproape la fel de multe ca şi numărul de locuri alocate. La Colegiul Bănăţean, de exemplu, au fost depuse 71 de dosare de înscriere pentru unul din cele 100 de locuri disponibile. La Liceul Pedagocic "Carmen Sylva" au mai rămas, după prima zi de înscrieri, doar 38 de locuri, din totalul de 75 puse la bătaie. Şi la Şcoala Generala nr. 7 părinţii s-au grăbit să depună cererile. Unitatea are disponibile 150 de locuri la clasa pregătitoare. Pentru 87 dintre ele au fost înregistrate ieri cererile.

La patru ani, aproape la şcoală

În Timiş, prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare a adus surprize. Are 4 ani, iar părinţii săi îl vad deja în clasa pregătitoare. Susţin că micuţul este foarte bine pregătit si tocmai de aceea au venit să îl înscrie în clasa 0.

Legea nu este foarte clară cu privire la vâsta minimă la care copiii pot să intre în clasa 0, așa există șanse ca micuţul să fie la școală, din toamnă.

Dosarele de înscriere pot fi depuse la secretariatele şcolilor până în 14 martie. În total, în unităţile de învăţământ din Timiș vor fi formate 261 de clase pregătitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri