Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, noul mitropolit al Banatului

Data publicării:
mitropolit

Noul mitropolit a obținut jumătate plus unu din voturile membrilor prezenți la ședință. Enoriaşii din Timişoara au primit cu bucurie vestea alegerii sale: ”Să dea Dumnezeu să fie mai bun... oricum noi îl regretăm enorm pe Nicolae Corneanu, care a fost un om deosebit şi a păstorit mulţi ani şi bine această catedrală şi pe toţi cei care aparţin”, ”Doamne ajută! De ce vă bucuraţi? Pentru că trebuia să fie un om bun, toţi erau foarte buni pentru Timişoara, dar simt ceva aparte pentru părintele”, - Ce aşteptări aţi avea de la noul mitropolit? ”Să susţină mai mult şcolile şi educaţia şi numărul bisericilor să fie egal cu numărul şcolilor”.

Şi preoţii sau înaltele feţe bisericeşti din cadrul Mitropoliei Banatului au fost încântaţi de alegerea Sinodului Bisericii Ortodoxe Române.

Noul mitropolit al Banatului va fi înscăunat chiar de către Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va veni la Timişoara şi care, cu această ocazie, va primi şi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Timiş.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri