Au încercat să depășească toate obstacolele. Concurs-spectacol la Herneacova

Data publicării:
herneacova 02



























Emoţii mari pentru sportivii prezenţi la Herneacova. Concursul de sărituri peste obstacole a fost unul disputat. Călăreţii s-au concentrat ca să nu doboare obstacolele: unii au reuşit, dar cei mai mulţi nu le-au putut feri pe toate.

Printre concurenţii premiaţi se numără şi Gyorfi Akos, de la Clubul Sportiv de Echitaţie „Laurenţiu Covaci“ din Timiş. El a câştigat proba de 1 m. „A fost dificil. Pentru cal, trebuie să fie antrenat. Acum, contează şi starea calului, în ziua aia, în momentul ăla. Starea ta, starea călăreţului. Au fost mai mulţi factori care trebuie să fie deodată, la maxim“, ne spune el.

El este unul dintre tinerii sportivi bănăţeni care promit. Dar, în România, puţini sunt cu adevărat pasionaţi de acest sport, iar pe de altă parte, valoarea cailor nu este foarte ridicată, spun specialiştii.

„În general, în ţară nu mai vin călăreţi tineri. Practic, în ţară, la ora asta, călăreţii de top ai României sunt în jur de 50 de ani, mai e o generaţie la 35 de ani şi după care e un pic de pauză. Mare“, a declarat pentru Digi24 Timișoara Vadim Iovorovki, preşedintele Colegiului de Arbitri de la Federaţia Ecvestră Română.

CITESTE SI: Invitație la Manejul Herneacova. Concurs de sărituri peste obstacole

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Viorel Jiva
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri