Bani de la UE pentru șoselele de acces pe A1

Data publicării:
icon bani de la UE pt acces A1 281014


Lotul 1 al autostrăziii Lugoj - Deva, cel pe care îl vedeţi în spatele meu, a fost inaugurat în urmă cu aproape un an. Dar, şoferii nu pot folosi încă 10 kilometri din autostradă pentru că urcarea şi coborârea de aici, de la Şanoviţa, nu au fost construiţi nici până acum.

Pentru a urca pe autostrada care duce spre Lugoj, şoferii trebuie să facă un ocol de 25 de kilometri, până în apropierea localităţii Balinţ. Acolo trebuie să vireze la stânga în comuna Coşteiu şi apoi să traverseze trei localităţi ca să ajungă pe şoseaua rapidă. Autoritățile judeţene nu mai vor să aştepte până când Compania Naţională de Drumuri va începe construirea ieșirilor de pe autostradă şi vor să ceară finanțare de la Uniunea Europeană.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Județean Timiş: "Ele se fac prin CNADNR. Noi ne-am angajat, aşa cum am promis, să fim părtaşi în obţinerea terenurilor împreună cu primăriile din zonele respective pentru a putea facilita aprobarea şi pentru a putea ajuta şi noi nu doar să stăm cu mâinile în sân".

Tronsonul de autostradă care nu are urcările şi coborârile realizate este parte a coridorului IV paneuropean. El se află între lotul 2 al soselei rapide dintre Timișora și Lugoj, și lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva. Lucrările aici trebuie finalizate până în 2016. De abia atunci şoferii pot putea circula direct de la Timişoara la Deva, pe soseaua de mare viteza.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Viorel Jiva
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri