Bani irosiţi pe strada care se spală singură

Data publicării:
n18 bani irositi pe str spala singura icon

Primul sistem de spălare a străzii, inaugurat anul trecut, a fost contestat atât de pietoni, cât și de către șoferi. Autoritățile locale au spus anul trecut că nu îi văd utilitatea.

Aunci, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, declara: „Ideea de a face o strada care se spala de una singura este o prostie si am auzit cetateni care au patit-o pe aceas strada si care s-au plans ca au fost stropiti pur si simplu pe motociclete sau care erau in masini cu geamul deschis si au vazut cum vine apa peste ei".


La mai puțin de 100 de metri distanţă, primăria a inaugurat o nouă instalație, similară. Și pentru aceasta, administrația locală are o explicație: „Era prevazută în proiectul făcut cu mulţi ani în urmă şi nu se mai putea modifica proiectul" (Nicolae Robu, primarul Timișoarei).

Acum, funcţionează ambele instalaţii. Dacă cea nouă este utilă, prima funcţionează la fel de prost. Adică, în loc să stropească asfaltul şi să îndepărteze murdăria, udă tot ce-i stă în cale: maşinile din parcare, bicicliştii care pedalează pe piste, dar şi pietonii. Instalaţiile, care, acum, sunt pornite în fiecare seară, la ora 18 și funcționează 20 de minute, fac parte din proiectul de reabilitare a străzii, pentru care s-au alocat aproximativ 8 milioane de lei. 6,5 milioane de lei sunt fonduri europene. Din aceşti bani s-au schimbat şi rețelele de utilități, s-au creat aproape 200 de noi locuri de parcare, s-au trasat piste pentru biciclete și s-au amenajat spații verzi.



reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Ionescu
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri