Bazinele în care nu se înoată

Data publicării:
bazine lugoj

Cu preot, panglică în tricolor și zeci de oameni care s-au înghesuit, așa a fost inaugurat spa-ul din Lugoj după aproape 3 ani de lucrări. Centrul de agrement are căzi cu spa, două bazine în interior, și alte câteva afară.

„Deși bazinele au fost umplute cu apă, acestea nu pot fi folosite pentru că întregul complex nu a primit încă autorizația de  funcționare de la ISU Banat” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Zeci de oameni au așteptat deschiderea centrului de agrement, iar curioșii nu s-au desprins de la ferestre  Așa că dacă nu au înotat, localnicii s-au mulțumit cu ce s-a putut: tururi în jurul bazinelor, fotografii sau au stat pe șezlonguri.

„A fost dată indicație că în ziua de astăzi nu se face baie”, spune un lugojean.

„Am dresul la mine și prosopul la mine, abia aștept. Păi da, mă pregătesc, aștept să vină soarele să mă bronzez. [Dar în bazine nu se poate intra încă?] Nu știu, nu le-am încercat”, adaugă o femeie prezentă la inaugurare.

„Păi aș face dacă ar fi apă caldă, m-aș dezbrăca și pac, pac în 5 minute aș face baie”, susține un lugojean.

Problema nu e doar autorizația ISU, ci și lipsa de personal. Primarul nu are totuși o explicație pentru că a deschis complexul în care bazinele nu pot fi folosite.

„[Cum s-a deschis totuși, dacă nu se poate face baie?î Ba se face dacă dumneavoastă vedeți în baie. În Jacuzzi, în bazine, nu. În bazine nu pentru că nu avem încă un specialist pe care nu îl putem angaja care să facă dozajul la piscină de 650 de emtri cubi”, explică Francisc Boldea, primarul orașului Lugoj.

Autoritățile estimează că va ma dura cel puțin o lună până când se va putea înota în bazine. Complexul a costat Primăria din Lugoj peste trei milioane de lei, bani din bugetul local. 

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri