Blocuri fragile în faţa vântului. Izolația termică a unui imobil din Timișoara, smulsă de vijelie

Data publicării:
izolatie

„Am zis, mă, fato, către nevastă-mea, ori vecinul a mutat mobila ori a întors vântul acoperişul nostru. Că mă aştept la aşa ceva", a relatat un locatar. Vântul, însă, a smuls polistirenul si l-a împrăştiat în parcarea blocului de pe Strada Electronicii din Timişoara. „S-a auzit o bubuitură şi în momentul ăla am ieşit pe geam afară şi m-am uitat. Am vuzut că parcarea e plină de polistiren din ăsta. Am ieşit afară în momentul ăla şi de sus atârna toată placa jos. Am anunţat la 112, au venit pompierii şi...", „Lucrare de calitate foarte proastă. Asta este. Adezivul a fost expirat, igrasie, uitaţi-vă", susțin alți locatari.

Aproape jumătate din faţada unui bloc renovat din Timişoara a fost smulsă de rafalele puternice de vânt. Locatarii dau vina pe constructor despre care spun că nu a făcut o lucrare de calitate: „nu ştiu cât e garanţia, dar cine mai ştie unde e firma...".

La câteva străzi distanţă, tot din cauza vântului puternic, acoperişul unui bloc a ajuns peste o casă, pe care a distrus-o. Acoperişul a fost construit în urmă cu un an. Federaţia Asociaţiilor de Locatari din Timişoara susţine că problemele apărute puteau fi evitate dacă lucrările erau verificate mai atent atunci când au fost recepţionate.

„Proprietarul e de vină. Proprietarul e Asociaţia de Proprietari. Dar problema se pune de ce se întâmplă acest fenomen. Proiectele nu se fac aşa cum trebuie. În ce sens spun că proiectele nu sunt exact cum ar trebui, în sensul că ar trebui să se prindă de structura de rezistenţă a blocului", susține Petru Olariu, preşedintele FALT.

Vântul puternic a produs şi alte probleme în Timişoara, de la copaci scoşi din rădăcină, ţigle smulse de pe acoperişurile caselor şi până la pene de curent şi de gaz.

reporter: Miodrag Hojda
operatori: A. Hrişcu/ D. Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri