Bobocii de la medicină, cu gândul la emigrare

Data publicării:
icon bobocii de la medicina 190914


Holurile Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" au prins din nou viaţă, după cele trei luni de vacanţă. Între sutele de student prezenţi la deschiderea noului an universitar, cei mai entuziaşti au fost bobocii. Au venit cu emoţii, dar şi cu temele deja făcute pentru viitorul lor. Nici n-au început facultatea, că se gândesc ca la finalizarea studiilor, să plece în străinătate, ca să profeseze. Mirajul salariilor mari din Occident face ca, de la an la an, numărul celor care aleg să studieze medicina să crească. Anul acesta, Universitatea de Medicină şi Farmacie are cu 10% mai muţi boboci decât în 2013.

"Cea mai căutată secție la ora actuală este Medicina Generală din cauza faptului că la absolvire cu diploma noastrei sunt recunoscuți oriunde în Europa și își găsesc drumul în viață oriunde", a declarat Andrei Motoc, purtatorul de cuvânt al UMF "Victor Babeș" din Timişoara. 

1000 de studenţi de anul I are Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş". Spre comparaţie, numărul celor din ultimul an de la ciclul licenţă este de 600.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Viorel Jiva
Editor Web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri