Buget record pentru sănătate

Data publicării:
buget sanatate


„Liftul din clinica ORL nu mai funcționează de patru decenii, iar clădirea, veche de 80 de ani nu a fost reabilitată complet niciodată” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

„Pacienții sunt transportați de asistente, portar, infirmieră și medicii ne ajută să îi cărăm de la parter până la etajul trei. Inclusiv la blocul operator care este tot pe etaj. În brațe! Cu căruțul, tot în brațe”, susține Gabriela Moroșanu, asistentă Clinica ORL.

„Deci, condițiile sunt cele care erau și acum 30 de ani”, spune un pacient.

„Scările sunt foarte deteriorate și bolnavii se mișcă foarte greu pe scări”, adaugă un timișorean.

„La Clinica de Oncologie, pacienții sunt transportați în brațe încă de la intrare în spital pentru că rampa existentă este îngustă și abruptă” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

Din 2012, de când activitatea instituţiei se desfăşoară într-un fost internat, bolnavii internați la Clinica de Oncologie sunt transportaţi de singurul brancardier al instituţiei. Şi asta, doar în tura de dimineaţă.

„În rest, în tura de după-masă și de noapte asistenta cu infirmiera cară bolnavii”, explică și Anca Manea, asistentă-șefă Clinica de Oncologie.

Reprezentanții primăriei vor ca aproape un sfert din bugetul Timişoarei, adică 350 de milioane de lei, să fie investit în spitale din oraş.

„Am asumat. Au fost promisiuni făcute în fața corpului medical al Timișoarei și în fața cetățenilor Timișoarei să îmbunătățim radical și dotarea spitalelor pe care Timișoara le are. De aceea am prevăzut în bugetul pe 2016 sume foarte mari pentru sănătate”, admite Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

O parte din bani va ajunge la Spitalul de Copii și la cel de boli infecțioase din Timişoara.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri