Canotaj pe Bega: Campionatul Naţional de Fond rezervat juniorilor

Data publicării:
canotaj

De la primele ore ale dimineţii, canalul Bega s-a umplut de ambarcaţiuni. Cu rame sau vâsle, cu sau fără cârmaci, echipaje formate din unul, două sau patru persoane, feminin şi masculin, au luat startul în concurs. S-au întrecut la categoriile juniori 1 şi 2 pe distanţa de 6.000 de metri.

„După aceste campionate naţionale, va avea loc selecţia pentru campionatele europene care vor avea loc la Belgrad, în mai. Deci va fi şi o selecţie pentru campionatele europene şi mondiale", precizează Zlatomir Balojin, vicepreședintele Asociației Județene de Canotaj.

Oficialii Federaţiei Române de Canotaj vor să vadă pus pe picioare şi proiectul de la Surduc. Acolo există un proiect pentru realizarea unei piste olimpice.

„Susţinem cu toată tăria acest proiect al judeţului Timiş. Surducul este o locaţie foarte bună, unde se poate amenaja o pistă olimpică pentru desfăşurarea unor mari competiţii internaţionale", precizează Sandu Pop, secretarul general al F.R. Canotaj.

Competiţia continuă şi mâine, de la ora 10, în aceeaşi locaţie, iar săptămâna viitoare canalul Bega va fi gazda Campionatului Naţional de Fond al canotorilor seniori, concurs la care vor putea fi urmăriţi şi componenţii loturilor olimpice.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri