Cariere în alb: sute de job-uri în străinătate oferite medicilor, la Timișoara

Data publicării:
targ medici 05



„Pentru Germania, dacă sunteţi interesat, sunt posturi pentru rezidenţi, unde se poate face formarea completă de rezidenţiat“, îl informează un recrutor pe un candidat. Chirurgi, anestezişti, neurologi sau medici rezidenţi sunt numai câteva dintre posturile pentru care există sute de oferte la spitalele şi clinicile din Occident. La Timişoara, peste 400 de cadre medicale au căutat cea mai bună ofertă de muncă în altă ţară.

„Salariul standard pentru un medic specialist, în Franţa, este de 3.900 de euro net. Plus gărzile aferente, ceea ce poate ajunge până la 4.500-5.000 de euro pe lună“, ne informeză Anca Gheorghe, recruter.

targ medici colaj
targ medici colaj


„Întotdeauna contactăm toată lumea care se înregistrează. Depinde şi de persoane, dar cei care corespund criteriilor, vorbesc limba, sunt interesaţi de job, cei mai mulți pot fi plasaţi“, spune Kinga Buda, HR Consultant.

Cadrele medicale din capitala Banatului doresc să plece în străinătate pentru că în ţara noastră salariile sunt mici comparativ cu cele din ţările din vestul şi nordul Europei. - De ce vrei să pleci?, întrebăm. ”Prima dată, partea financiară, asta e problema, cea mai mare“, „m-am gândit serios pentru Germania sau Austria pentru că am investit în limba germană“, „M-ar interesa un job de asistent medical general“ - Unde? „În Franţa sau Belgia“.

Șapte companii de recrutare au fost prezente la Timişoara cu peste 1.000 de locuri de muncă în ţări din Europa şi Asia. „Se caută pentru toate categoriile de personal medical, sunt recrutaţi. Cei mai doriţi sunt medicii specialişti, medicii rezidenţi şi asistenţii medicali“, a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Bogdan Covaliu, organizator al Târgului de Cariere în Alb Timişoara.

Târgul Cariere în Alb este organizat pentru a noua oară la Timişoara. Şi anul viitor vor avea loc două ediţii, prima dintre ele în primăvară.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri