Datorită unor voluntari inimoşi, Bega are maluri mai curate

Data publicării:
voluntari bega

În urma lor au rămas maluri verzi, curate, perfecte pentru a fi admirate de turişti. Mai ales că întreg canalul Bega va deveni un circuit turistic navigabil, aşa cum prevede programul de reabilitare care se desfăşoară în zonă. 

Anul viitor, pe canalul Bega vor circula, potrivit autorităţilor locale, ambarcaţiuni turistice. Însă ce ar fi văzut turiştii nu era o mândrie – maluri pline de peturi şi alte deşeuri. Aşa că voluntarii s-au pus pe treabă.

„Susţinem chestia asta, să fie curat. Sperăm să vină cât mai mulţi oameni să ajute. Sperăm să se menţină curăţenia”. 

„Spirit civic. Curăţenia place la toată lumea, numai că nimănui nu-i place s-o păstreze. Sperăm ca să dăm un exemplu”. 

„Copiii trebuie să înveţe să păstreze mediul curat. Este în folosul lor şi în folosul tuturor!”. 

„Vrem să dovedim unui oraş întreh de 400 şi de mii, că cu o echipă de 50 de oameni putem să facem oraşul mai curat. Să le arătăm oamenilor care pescuiesc sau care se plimbă pe malul Begăi că nu e normal şi nu ni se pare nouă normal să se umble în gunoaie”, Marius Niste, organizatorul acțiunii.

În prezent, malurile canalului Bega sunt în proces de modernizare în valoare de 25 de milioane de lei. Până la finalul programului, sfârşitul acestui an, de curăţenia lor nu răspunde nimeni. Aşa că, acţiunea volutarilor a fost mai mult decât benefică. 

„Malurile, odată ce sunt predate, odată ce investiţia este finalizată, partea de salubrizare se predă către operatorul de salubrizare din oraş, partea de întreţinere spaţii verzi se predă operatorilor de întreţinere spaţii verzi de pe fiecare zonă”, precizează Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Voluntarii s-au înpărâit în două echipe. Fiecare a pornit de la marginea oraşului şi a periat malurile de pe ambele părţi. La final s-au adunat zeci de saci cu gunoi. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: George Ștefăniță



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri