Coadă de 10 km la Vama Nădlac. Șoferii dau vina pe vameşii unguri care întârzie efectuarea controlului

Data publicării:
coada

Coloana de camioane formată pe DN 7 în apropiere de Vama Nădlac a numărat la un moment dat peste 650 de tiruri înşirate pe marginea şoselei. Pentru a evita aglomeraţia, Poliţia a dispus redirecţionarea traficului pe tronsonul de autostradă dintre Nădlac şi Pecica:
”... coloană mare, mergeţi pe autostradă!”, ”La Pecica vreau să merg. La Pecica un pic vă întoarceţi, un kilometru numa'! Mergeţi!"

"Aceasta este cea mai lungă coloană de camioane care se înregistrează anul acesta în apropiere de Vama Nădlac şi această aglomeraţie are şanse să mai rămână pentru încă un motiv în statisticile noastre, s-ar putea să fie ultimul an în care, de Rusaliile Catolice, vedem aşa ceva la frontiera de vest a României", ne-a precizat Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Dezamăgiţi de ceea ce trebuie să îndure de fiecare dată când vor să treacă frontiera, şoferii dau vina pe vameşii unguri care, conform spuselor lor, se mişcă cu viteza melcului la efectuarea controlului și prelungesc astfel timpii de aşteptare:

- Cât ai stat la coadă? ”De la ora 4 de azi dimineaţă”, - Asta câte ore sunt acum? ”Păi sunt... este ora 11 jumate. Sunt destule! 7 ore!”,
”Nu lucrează în partea cealaltă şi din cauza restricţiilor, după ce că dau drumul după ce se termină restricţia, nu lucrează. La capacitate”,
”S-a dus program, s-a dus tot şi... ce să facem?”.

Perspectiva deschiderii autostrăzii peste frontieră, eveniment ce va pune capăt cozilor la frontieră, pare un lucru incredibil în condiţiile de astăzi:
- Ce părere ai că s-ar putea să fie ultima coadă de Rusalii? ”Nu, nu, nu-mi vine să cred! Deci asta niciodată nu-mi vine să cred că o să dispară vreodată”,
”Eu nu cred aşa ceva! Eu vin din Turcia şi din Turcia până aici numai în cozi vin! Turcia, Bulgaria, România, aici Nădlacul cu ungurii”.

Lotul de autostradă ce va permite trecerea frontierei cu Ungaria va fi terminat de partea română la mijlocul lunii iunie, în timp ce autorităţile maghiare au anunţat că sectorul dintre Mako şi Nădlac va fi gata cel târziu în luna iulie.

Vama Nădlac: coadă de camioane, lungă de opt kilometri! 

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri