Colinde și daruri pentru copiii cu dizabilități. Elevii au strâns zeci de pachete cu dulciuri, haine și jucării

Data publicării:
daruri prima

”Trei păstori se întâlniră...” Cu un gând bun și cu colinde, mai mulți elevi de la clasa a VI-a s-au gândit să le facă sărbătorile mai frumoase copiilor cu dizabilități: ”Este foarte important să facem bine, asta simt eu, pentru că atunci când fac bine sunt foarte fericită. Știu că sunt mulți oameni triști în toată lumea și măcar un strop de fericire să aducem în viața lor”, ”Sper că fericire în primul rând și câte ceva de Crăciun, pentru că nu știu dacă în fiecare an primesc ceva”, ”Mi-ar plăcea să fie fericiți pentru că am venit la ei și le-am adus cadouri de Crăciun”, ”Foarte bine pentru că știu că am putut să îi ajut cumva”.

Elevii din Timișoara au reușit să strângă, împreună cu dirigintele lor, zeci de pachete, dar și obiecte, care, deși pentru ei sunt nefolositoare, pentru alți copii reprezintă un dar ce merită prețuit.

”Fiecare elev din clasă a contribui cu o sumă infimă pentru a cumpăra aceste 50 de pachețele, dar și cu haine și jucării rămase de la ei sau de la frații lor”, spune Lucia Pleș, profesor Școala Generală Nr. 24, din Timișoara.

”Crăciunul pentru ei înseamnă apropiere și aducerea aminte de familie. E greu pentru ei și momentul în care pleacă în familie este un motiv de bucurie”, a declarat Sergiu Marosy, director la Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități, Recaș.

În total, la Centrul de Plasament din Recaș sunt înscriși 71 de copii, cei mai mulţi cu dizabilități mintale.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri