Concert aniversar în peștera de la Românești

Data publicării:
icon concert aniversar la Romanesti 271014

Sute de bănățeni și-au petrecut duminica la Românești. După o drumeție de aproximativ o oră prin pădure, pentru că drumul nu este practicabil decât cu mașini 4x4, melomanii au ascultat cu sufletul la gură arii din opere cunoscute, de la Carmen de Georges Bizet, până la celebra „O Sole Mio". Patru dirijori au condus orchestra care a încălzit peștera de la Românești cu acordurile muzicale.

Emoții au avut și muzicienii, mai ales cei care au cântat prima oară sub stalactitele de la Românești.

"Pentru mine este inedit. N-am mai fost niciodată, n-am mai cântat niciodată în peşteră. Sper să fie ok", ne-a mărturisit Feher Desedemona, violonist la Opera Naţională din Timișoara.

Programul de duminică a fost unul cu totul special, spun organizatorii: "Începe să fie tot mai greu pentru că devine un fenomen social-cultural. Multă lume, multe autocare jos. Sper să placă. E un alt program, nou. Am vrut să sărbătorim întradevăr această a 30-a ediţie. Nu-mi vine să cred că din 1984 până acum a trecut atâta timp. Am colorat puţin peştera, cu lumini colorate, avem şi proiecţie de diapozitive din peşteri" - Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Intrarea la cele două concerte din peștera de la Românești a fost liberă. Iubitorii muzicii clasice vor avea parte și anul viitor de un spectacol în aceeaşi locaţie.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Hrișcu
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri