Concert simfonic, după gratii, la Penitenciarul din Timişoara

Data publicării:
concert prima

Piese celebre de pe coloanele sonore ale unor filme de succes au fost interpretate cu măiestrie de artişti. Acordurile din Piraţii din Caraibe, Vrăjitorul din Oz sau Războiul Stelelor i-au încântat pe deţinuţi.

Fascinate de muzică, aproximativ 80 persoane private de libertate s-au desprins, preţ de o oră, de realitatea din spatele gratiilor: ”Foarte bună, ceva impresionant... pentru noi”, ”E bine şi pentru noi, că mai vedem şi noi, mai ascultăm o muzică, ceva frumos”, - Aveţi parte des de astfel de evenimente?, ”Nu am mai auzit niciodată de chestia asta. Este un început şi sperăm că şi alţi colegi de suferinţă, să zicem, ar putea avea parte de norocul de a fi într-un penitenciar atât de bine organizat ca cel de la Timişoara”.

Nu este prima dată când artiştii concertează în spaţii inedite, iar spectacolul a fost o răsplată pentru deţinuţii care au făcut muncă în folosul comunităţii.

”Am cântat peste tot: pe Bega, în pădure, pe şantier, în faţa Mănăstirii, pe aeroport, pe Dunăre... acum am bifat încă un eveniment, să zic. Dar nu am făcut-o pentru eveniment, am făcut-o de dragul acestor oameni, care au muncit foarte serios”, ne-a declarat Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

”Întotdeauna se bucură, şi e omeneşte, si firesc să fie aşa, de prezenţa unor oaspeţi, de o activitate care nu s-a mai întâmplat, şi nu în ultimul rând de prezenţa membrilor de familie pe care i-am invitat, să fie alături de ei, la această seară de muzică”, ne-a spus Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timişoara.

Concertul a făcut parte dintr-o serie de spectacole pe care Filarmonica Banatul le-a susţinut pentru a sărbători Ziua Europei.

reporter: Adina Iriza
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri